Info

Laat Uw creatieve droom werkelijkheid worden - met het LINDNER-T Blanco systeem. 

Of u nu de wereld der Filatelie voor het eerst ontdekt, of alleen maar een nieuwe verzamelmogelijkheid zoekt, aan het verzamelen van motieven zult u veel plezier beleven.  Met het LINDNER-T Blanco systeem lukt het beslist, om op afwisselende en individuele wijze Uw verzameling gestalte te geven.  Niet alleen losse zegens, maar ook blokken, veldelen, FDC's en EDB'S, Briefkaarten, ansichten enz. enz. 
Laat LINDNER u rondleiden in de wereld die Filatelie heet.  Ontdek de talrijke voordelen en mogelijkheden die het T Blanco systeem u biedt voor het opbergen van Uw verzameling Landen-of motiefzegels.  Als beginnende of gevorderde verzamelaar zal, het T-Blanco systeem u ongetwijfeld aanspreken. 

Veel motieven leiden tot verzamelen ...
Iedere postzegelverzamelaar is ooit begonnen met het meest simpele.  De persoonlijke motieven om postzegels te verzamelen zijn even talrijk als verzamelaars zelf.  Misschien heeft u als kind Uw eerste verkregen zegens ook bewaard in de beroemde schoenendoos.  Later heeft u de waarde van Uw bezit, en de geschiedenis erachter leren ontdekken. 

Met het LINDNER-T blanco systeem vaart u een goede koers in de wereld der Filatelie. 

Voordat u met creatief en individueel verzamelen begint willen wij u eerst met wat informatie, aanbevelingen en handleidingen beter wegwijs maken in het T Blanco systeem. 

De voordelen van het LINDNER-T Blanco systeem. Alvorens het opbergsysteem te gebruiken, verdient het aanbeveling, alle mogelijke bladindelingen, en de mogelijkheden hiervan goed te bekijken.  Hiermede bespaart U onnodige aankopen waardoor u veel geld kunt besparen.  Hierna zult U jarenlang plezier beleven aan uw investeringen in een opbergsysteem. 

... Voor de creatieve verzamelaar.
Het LINDNER-T blanco systeem biedt de verzamelaar een ongekend aantal mogelijkheden om zijn verzameling creatief en individueel in te delen, door het combineren van b. v. motiefzegels met alle mogelijke achtergrondinformatie. Aan de hand van een voorbeeld "De ontdekkingsreis van Columbus", en verschillende postzegels welke aan dit thema zijn ontleend willen wij u graag een aantal bladindelingen laten zien.  Daarbij tonen wij u tevens het gebruik van het LINDNER-T Blanco systeem.  Wij demonstreren u stap voor stap hoe u Uw verzameling vorm kunt geven, met b. v. tekeningen, foto's, krantenknipsels of kopieën uit geschiedenisboeken. 

... voor de spaarzame verzamelaar.
Met het LINDNER-T Blanco systeem spaart u direct op vele manieren. 

Materiaal/Kosten Een LINDNER-T Blanco systeemblad bestaat uit sterk "PERMAPHIL" karton (240 gr./m) en een hardfolie voorblad (zuur en weekmakervrij) met het door u gewenste aantal vakken of stroken.  Het "PERMAPHIL" karton zorgt voor generaties lang verzamelplezier, omdat de samenstelling van dit karton niet gevoelig is voor invloeden van buiten, en daardoor zijn originele kleur behoudt. Het folie-voorblad is aan de linkerzijde verlijmd aan het kartonnen onderblad.  Een apart papieren tussenblad is los verkrijgbaar.  Dit tussenblad kan worden beschreven met de typemachine, printer of handmatig worden voorzien van tekst of tekeningen.  Op deze manier kunt u zonder het blad te beschadigen de teksten bij Uw zegels nog wisselen.  Hierna kunnen de zegens op de juiste plaats worden geplaatst, en later gemakkelijk worden verplaatst of verwijderd.  Op deze manier kan het Blanco T blad telkens opnieuw worden gebruikt, en ook op een andere plaats in de band worden gezet.  Weggooien, omdat het Blanco T blad is beschreven komt daarom niet voor.  Slechts het tussenblad wordt vervangen. 

Tijd/Moeite
Met het LINDNER-T Blanco systeem heeft u weer plezier in Uw ontdekkingsreis door de geschiedenis der Filatelie.  u kunt in alle rust zegels plaatsen en verwisselen, waar u dit wilt.  Wanneer u nu zegels wilt opbergen tussen een reeds bestaande volgorde, dan levert dit systeem de perfecte oplossing.  Hierna laten wij u aan de hand van voorbeelden een aantal mogelijkheden zien. 


VOORBEELD 

Zo vaart u een juiste koers.
Veronderstel, u heeft een verzameling postzegels met het thema "Columbus".  Omdat u niet alleen in de zegels geïnteresseerd bent maar ook in de bijbehorende geschiedenis, heeft u van het thema"Columbus" al wat achtergrondinformatie verzameld uit geschiedenisboeken, tijdschriften enz. enz. data en andere gegevens over de route die leidde tot de ontdekking van Amerika.  Samen met de verzamelde postzegels kunt u nu de geschiedenis van Columbus en de ontdekking van Amerika op Uw manier "in kaart brengen".  u neemt nu enkele zegels nauwkeurig "onder de loupe".  Met welke afbeeldingen wilt u beginnen?  Leg deze zegels op de door u gewenste volgorde.  In ons voorbeeld zijn het 9 verschillende motieven welke we over 4 rijen verdelen.  Op deze manier bepaalt u het aantal stroken op het Blanco T blad. 
 LINDNER-T Blanco bladen zijn verkrijgbaar met indelingen van 1 tot 8 stroken.  Het aantal stroken dat u kiest, hangt af van de hoogte van de zegels welke u wilt onderbrengen.  U neemt nu een zegel uit de eerste rij, zodat u de hoogte van de eerste strook kunt bepalen.  Indien verschillende zegels op deze rij dienen te worden opgeborgen kiest u voor de grootste.


In het T Blanco schema kunt U snel de juiste strookhoogte bepalen.  Het LINDNER-T Blanco systeem biedt 80 indelingsmogelijkheden.  Aan de linkerzijde van het schema vindt u een beknopte uiteenzetting.  Leg de 4 zegels uit op het schema.  Door de zegels te verschuiven vindt u gemakkelijk de juiste bladindeling.  In ons voorbeeld gaan we uit van 4 stroken waarbij u kunt kiezen uit 17 verschillende mogelijkheden.  Zoals u ziet hebben wij in dit geval gekozen voor blad 802 401.  Op blz. 7 kunt u zien, dat hier voldoende ruimte is voor teksten onder de zegels.  u dient nu nog alle zegels op de juiste plaatsen in te steken.  


Bovenin vindt u een strook van 56 mm, daaronder 3 stroken van elk 46 mm. 

Is dit de juiste koers?
Dan gaan we nu verder met creatief verzamelen. 
Zo, wij hebben u laten zien, dat u met het LINDNER-T Blanco systeem de juiste weg bent ingeslagen.  U dient nu nog slechts tijd te steken in Uw eigen ontwerpen en indelingen.  U zult zien, dat de mogelijkheden werkelijk grenzeloos zijn. 

In dit boek zullen wij U nog een aantal voorbeelden geven van indelingsmogelijkheden.  Vanaf nu kunt u echter zelf Uw fantasie en creativiteit de vrije loop laten. 

Alle voordelen onder de Loupe  ...
Reeds bij de eerste kennismaking ontdekte u de voordelen van het LINDNER-T Blanco systeem.  Tegenover andere opbergsystemen biedt T Blanco nog de volgende voordelen: 

  • Talrijke individuele indelingsmogelijkheden, door 80 verschillende modellen bladen.
  • Snel en moeiteloos maakt u Uw keuze met behulp van het T Blanco systeemschema.
  • Elk T Blanco blad is opnieuw te gebruiken.  De volgorde in de band is eenvoudig te wisselen.
  • Het gebruikte Permaphil karton (240 gr/m) is absoluut zuurvrij en ongevoelig voor invloeden van buitenaf.
  • Zonder angst voor beschadigingen kunt u Uw postzegels gemakkelijk insteken of verplaatsen.
  • De speciaal voor LINDNER vervaardigde folie is volkomen transparant, en ongevoelig voor veroudering, maat- en vormvast.  In de stroken zijn de zegens volkomen veilig en door de klemwerking blijven deze goed op hun plaats.
  • Doordat de folie bladen aan beide zijden transparant zijn, kunnen de zegels aan beide zijden worden bekeken, zonder deze uit de stroken te halen.Het separate tekstblad.
Nu wij verder gaan met Uw motiefverzameling, verklaren wij het nut en de werking van de blanco tussenbladen.  Het dunne tekstblad wordt tussen het kartonnen blad en het folievoorblad gelegd.  Het blad zal perfect blijven zitten.  Dit dunne blad wordt benut om teksten en tekeningen aan te brengen.  Bij eventuele veranderingen of mislukkingen kan dit goedkope blad eenvoudig worden weggegooid.  Dit geldt bijvoorbeeld ook, wanneer u Uw verzameling geheel opnieuw wilt indelen.  Het Blanco T blad kunt u dan voorzien van een nieuw tussenblad.  Deze tussenbladen kosten niet meer dan enkele centen en zijn in de kleuren wit en zwart verkrijgbaar.  Op de zwarte tussenbladen komen vooral de tandingen van Uw zegels bijzonder tot hun recht.   

Het beschrijven ...
Voor u ligt nu het Blanco T systeem, waarbij u bij het begin al een indeling van de zegens op het blad heeft gemaakt.  u markeert nu op het tussenblad de ruimtes waar de tekst moet komen.  u kunt nu op het tussenblad schrijven en tekenen op de plaatsen, waar geen zegels komen.

U kunt zowel op een tekenbord, met een sjabloon teksten en tekeningen aanbrengen, maar ook het tussenblad in de typemachine of printer van teksten voorzien. 

... met de LINDNER letterliner. Wanneer u zelf alle teksten wilt"tekenen" kunt u gebruik maken van de LINDNER letterliner.  Een handige hulp om met verschillende lettergrootten de gewenste teksten aan te brengen.  Verschillende maten pennen zijn leverbaar, zodat u dikke en dunne letters kunt combineren.  


Met de letterliner schrijft U altijd in rechte lijnen, en bepaalt u eenvoudig de juiste afstanden van letters, maar ook van regels.  Bovenstaande is noodzakelijk om het geheel een verzorgde aanblik te geven.

Als verzamelaar bent u van nature nauwkeurig, en vooral zuinig op Uw zegels.  Op deze bladzijde gaven wij een indruk van de mogelijkheden, welke het LINDNER-T Blanco systeem U bieden.  Tevens is de veiligheid van Uw zegels onder de aandacht gebracht.  Op bladzijde 7 ziet u het resultaat in een eenvoudig voorbeeld.  Hieruit blijkt, dat eenvoud in systeem tot bijzonder goede resultaten kan leiden, en Uw verzameling een extra dimensie krijgt, door de door u vergaarde achtergrondinformatie.


Indelen en herindelen met het LINDNER-T Blanco systeem.
Veronderstel dat Uw verzameling al voor een deel is opgeborgen in LINDNER-T Blanco bladen en u laat dit trots aan andere verzamelaars zien.  Een van deze"collega's" biedt U nog een aantal ontbrekende zegels aan van het door u getoonde motief.  U ontvangt de zegels graag en wilt deze tussen de reeds in uw bezit zijnde zegels plaatsen.  Doordat u gebruik maakt van losse tussenbladen, zoals hiervoor beschreven hoeft u nu niet het kostbare basisblad te vervangen, maar slechts een tussenblad.  u ziet dat uitbreiden van Uw verzameling of herindelen nauwelijks geld behoeft te kosten.  Herindelen is, zoals U zult ontdekken, zeer eenvoudig en voordelig, omdat de zegels niet opgeplakt zijn en derhalve makkelijk te verplaatsen. 

Een van de talrijke mogelijkheden van herindeling willen wij u graag laten zien aan de hand van ons voorbeeld "Columbus". Indien nodig zal een Lindner dealer in Uw omgeving u graag behulpzaam zijn.   

Onze geschiedenis - nieuw ontworpen...
Om een herindeling van Uw verzameling te maken heeft u slechts een pincet als hulpmiddel nodig.  Door een LINDNER ringband in combinatie met het Blanco T systeem te gebruiken kunt u moeiteloos bladen en tussenbladen van plaats laten wisselen 

Bij ons voorbeeld "Columbus" zijn 7 nieuwe zegels en een blok toegevoegd.  Bij het vaststellen van de voorstellingen op de zegens ontdekt U, dat sommige precies aansluiten op de reeds in Uw bezit zijnde zegels.  Met de nieuw verkregen zegels kunt u exact de geschiedenis van Columbus op volgorde sluitend maken en blijven er geen "gaten" meer open 

Precies zoals de geschiedenisboeken dit aangeven.  Nu kunt u definitief Uw bladontwerp aanpassen en voltooien. 

... Stap voor stap...
Voordat u een definitieve bladkeuze maakt is het aan te bevelen op een vel kladpapier een voorontwerp te maken.  u zult zien, dat een bijpassend blad gemakkelijk te vinden is.  Wat Columbus betreft dient het eerste blad beschreven te worden, doch het tweede blad ook van een tekening te worden voorzien.  Wij hebben gekozen voor een blad met 4 stroken en delen de zegels zo in dat de tekening (aardbol) op de juiste plaats achter de zegens valt.  


Bij de keuze van het 2e blad bekijkt u opnieuw de indelingsmogelijkheden en nu blijkt blad 802414 de juiste keuze te zijn. 

U kunt nu in het nieuwe blad de zegels in de juiste volgorde onderbrengen, en daarna op creatieve wijze teksten of tekeningen op de juiste plaats brengen.  Markeert u eerst met potloodstipjes de plaatsen van de zegels. 

Op bladzijde 9 hebben wij als voorbeeld het complete LINDNER-T Blanco blad afgebeeld, met het eerste van de geschiedenis van Columbus.  Het vervolg van deze geschiedenis volgt nu in woord en beeld, met nieuw beschreven tekstbladen, en het gebruik van het overgebleven blad 802 401. 

... het LINDNER-T Blanco systeem heeft alles meegemaakt.
Probeert u bij het ontwerp van het 2e blad rustig eens een andere weg in te slaan.  Het maakt vaak de indeling of herindeling van Uw verzameling veel interessanter.  Na enige tijd zal Uw stijl van ontwerpen opvallen door individuele kenmerken. 

Mooie ansichten met het LINDNER-T Blanco systeem.
Blanco bladen voorzien van tekeningen zijn beslist moeilijker dan alleen maar teksten aanbrengen.  Het effect is echter veel fraaier, wanneer een combinatie van tekeningen en teksten wordt aangebracht. (zie blz. 1 1) Door zowel met tekeningen en teksten te werken hebben veel verzamelaars door de jaren heen zéér exclusieve ontwerpen gemaakt, en daardoor prijzen gewonnen op tentoonstellingen. 
Eerst tekenen...
Allereerst zoekt u in de beschikbare geschiedenislectuur een ontwerp, dat u in Uw album wilt gebruiken.  Door het tussenblad op een originele afbeelding te leggen, kunt u hierna de tekening op de juiste plaats"overtrekken".  De details kunt u later zorgvuldig afwerken.  Zorg ervoor, dat de tekening direct op de juiste plaats komt.  Bovengenoemde oplossing beschrijven wij uitvoerig op bladzijde 19. 

... en dan decoreren.
Met één blik op het ontwerp, ontdekt u de vele mogelijkheden om teksten aan te brengen, b. v. met z.g. krasletters.  Na enige oefening zult u zien dat u een "professioneel" resultaat kunt bereiken.

Geen zorgen: Uw fantasie en creatief vermogen zullen ervoor zorgen, dat u steeds weer nieuwe uitbreidingen aan Uw motiefverzameling kunt toevoegen.  Telkens verzamelt u nieuwe achtergrondgegevens, welke Uw verzameling tot een perfect geschiedenisboek zal doen uitgroeien. 

Terug naar het aanbrengen van teksten.  Heeft u er al aan gedacht.  u neemt een tussenblad (b. v. 802 001) en markeert de plaats van de zegels.  Daarna trekt U met een zacht potlood enkele horizontale hulplijnen, zodat u de teksten met de krasletters goed op één lijn kunt aanbrengen.  Hierna kunt u met een zacht vlakgom de potloodlijnen verwijderen.  Op deze manier "dansen" de letters niet door elkaar. 

Het resultaat is een gelijkmatig schrift, dat met drukwerk is te vergelijken.  De eventuele tekeningen kunt u gerust ook op een tussenblad plakken.  De tussenbladen zijn zo dun, dat ze zonder problemen blijven hangen tussen het kartonnen blad en het folie voorblad. 

In het begin zult u ongetwijfeld een tussenblad verknoeien, maar na enige oefening lukt het gegarandeerd en zal het resultaat zéér bevredigend zijn.  Zelfs Columbus heeft Amerika pas ontdekt na veel omzwervingen. 

Hieronder hebben wij het eindresultaat afgebeeld van ons ontwerp "Columbus ontdekt Amerika".Het LINDNER-T Blanco systeem.
Hier laten wij u uitgebreid de werkwijze zien van het LINDNER-T Blanco systeem SCHEMA. 

Met het LINDNER-T Blanco systeem kunt u een keuze maken uit bijna 80 indelingen.  Deze keuze kan bepaald worden door de breedte van de stroken en het aantal per blad.  Naast het voorbeeld op blz. 5 (1:1) hebben wij hiernaast (kolom 4) alle andere mogelijkheden verkleind afgebeeld.  Bij dit boekwerk behoren de complete afbeeldingen (2 vellen) waarop alle mogelijkheden staan afgebeeld. (1:1) 

De verticale kolommen geven alle mogelijke bladindelingen aan, terwijl bovenin de bestelnummers zijn aangegeven.  Alle nummers beginnen met 802.  Hierna volgt het specifieke bladnummer b. v. 401.  Bij bestellingen dient u altijd het gehele nummer op te geven b. v. 802 401. 

Op de tekeningen wordt de hoogte van de stroken aangegeven d.m.v. vette horizontale lijntjes.  De dunne horizontale lijntjes geven de maximale zegelhoogte aan. 

Onderaan het schema wordt aangegeven of een blad eventueel extra breed is of b. v. met een open zijkant, zoals dit aan de rechterzijde wordt aangegeven. 

De 30 meest gangbare bladen zijn in een assortiment ondergebracht, en als beginpakket leverbaar (bestelnr. 802 030). In het schema zijn deze bladen met een * gemerkt. 

Kijk in het menu welke bladindelng u zoekt of ga direct naar de bladen met 12345678 vakken.

Ook verkrijgbaar een AANBIEDING , band met 30 T-Blanco bladen naar keus voor een speciale prijs.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

ContactVragen

Wij helpen je graag, en kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op via telefoon of mail.


Email

Per via ons CONTACT FORMULIER of een email naar mailto:info@hartberger.nl


Telefoon

Per telefoon naar +31(0)183 502166


Openingstijden kantoor

Maandag t/m donderdag van 8.00 -16.30 uur
Vrijdag 8.00- 14.00 uur


SpaarpuntenInloggen

U dient een account te hebben en ingelogd tezijn als u punten wilt sparen


Kopen

Bij alle artikelen van HARTBERGER, LINDNER, KOBRA, MANDOR, EUROSYSTEEM, UNIE ontvangt u punten.


Sparen

Hier vindt u alle info over de Spaarpunten.


Korting

Gespaarde punten inwisselen voor korting.
Dit kunt u doen in uw Winkelwagen, Zie voorbeeld hieronder:

Spaarpunten inwisselen

VerzendkostenWij berekenen de volgende verzendkosten:

NEDERLAND:
Tot orders van € 50,00 betaalt u € 5,95 aan kosten, vanaf € 50,00 betaalt u geen verzendkosten.

BELGIË:
Tot orders van € 75,00 betaalt u € 7,95 aan kosten, vanaf € 75,00 betaalt u geen verzendkosten.

Verzending naar andere (EU) landen kunt u hier vinden.


Onze merken